Beijing Baoyan Park
Location:Beijing
Completion time:2019.09
Project area:8500㎡
Chief designer:Li Xiang
Project directors:Ren Lijiao, Wu Feng

Project name: Baoyan Park
Project place: Beijing,China
Project area: 8500㎡
Completion time: 2019.09
Design company: X+LIVING
Chief designer: Li Xiang
Project directors: Ren Lijiao, Wu Feng
Photographer: Shao Feng
Baoyan Park is a domestic brand chain store in China and is popular with its diversity of entertainment facilities and recreational areas, which contains indoor water park, Sims city, restaurant, cinema, etc. However, when took on the commission, designer had found several issues within the park like wrong color matching and unreasonable lay out that are just the same as most of the indoor amusement parks. In order to solve these problems, the designer firstly worked on the overall planning of entertainment facilities and thus created a comprehensive park which integrates four main recreational areas and other auxiliary areas, with each entertainment facility at proper location. At the same time, it changes the consumers’ moving path and realizes the separation of dry area and wet area which is more convenient for the management and cleansing work. People are divided into two groups right after the entrance based on their choices to enter the water park or Sims city.
The water park has been built into a paradise through a lot of soft colors. In water park, there is a fierce water battle between the Mini Castle and the chariot through spouting water. Designers divide the water park into deep water area, water playing area and water pool, and create a lot of rest area using the form of castle and small pavilion. It is a friendly park for consumers to achieve transformation between play and rest rapidly. Some of decorations of ceiling also are water spray.

Mini city has been built into a underwater town. The designers create a magic city with square and street use various arches, and built a strange paradise full of mechanical sense through rich color and blocks. These elements, including animal modeling and mechanical blocks, provide children with the basis of imagination and stimulate children to create their own stories in their minds. In terms of parents’ needs, designers as placed a large number of rest seats. Whether it is mechanical chairs or the seats integrated with background wall, these decoration seats provide place for parents to rest and watch their children.

The seats and tables in restaurant are designed into birdcage shape. The semi-closed birdcages not only protect privacy of the inside consumers, but also connect the vision of the consumers inside and outside the birdcage. In order to enrich the visual changes, designers place the birdcage tables at different heights through create a higher platform. Under this platform, there are children's play channels and sand pool. This design separates the play area and dining area, which means that restaurant could meet children’s play needs and parents’ dining needs at the same time.

Beijing Baoyan Park
Location:Beijing
Completion time:2019.09
Project area:8500㎡
Chief designer:Li Xiang
Project directors:Ren Lijiao, Wu Feng

Project name: Baoyan Park
Project place: Beijing,China
Project area: 8500㎡
Completion time: 2019.09
Design company: X+LIVING
Chief designer: Li Xiang
Project directors: Ren Lijiao, Wu Feng
Photographer: Shao Feng
Baoyan Park is a domestic brand chain store in China and is popular with its diversity of entertainment facilities and recreational areas, which contains indoor water park, Sims city, restaurant, cinema, etc. However, when took on the commission, designer had found several issues within the park like wrong color matching and unreasonable lay out that are just the same as most of the indoor amusement parks. In order to solve these problems, the designer firstly worked on the overall planning of entertainment facilities and thus created a comprehensive park which integrates four main recreational areas and other auxiliary areas, with each entertainment facility at proper location. At the same time, it changes the consumers’ moving path and realizes the separation of dry area and wet area which is more convenient for the management and cleansing work. People are divided into two groups right after the entrance based on their choices to enter the water park or Sims city.
The water park has been built into a paradise through a lot of soft colors. In water park, there is a fierce water battle between the Mini Castle and the chariot through spouting water. Designers divide the water park into deep water area, water playing area and water pool, and create a lot of rest area using the form of castle and small pavilion. It is a friendly park for consumers to achieve transformation between play and rest rapidly. Some of decorations of ceiling also are water spray.

Mini city has been built into a underwater town. The designers create a magic city with square and street use various arches, and built a strange paradise full of mechanical sense through rich color and blocks. These elements, including animal modeling and mechanical blocks, provide children with the basis of imagination and stimulate children to create their own stories in their minds. In terms of parents’ needs, designers as placed a large number of rest seats. Whether it is mechanical chairs or the seats integrated with background wall, these decoration seats provide place for parents to rest and watch their children.

The seats and tables in restaurant are designed into birdcage shape. The semi-closed birdcages not only protect privacy of the inside consumers, but also connect the vision of the consumers inside and outside the birdcage. In order to enrich the visual changes, designers place the birdcage tables at different heights through create a higher platform. Under this platform, there are children's play channels and sand pool. This design separates the play area and dining area, which means that restaurant could meet children’s play needs and parents’ dining needs at the same time.